Začetek skavtskega leta

Točno dva tedna nazaj, v soboto, 3. oktobra smo brezniški skavti začeli novo skavtsko leto z obljubami za preteklo skavtsko leto ter prehodi. Hvaležni smo, da smo se lahko videli in začeli skupaj, v živo. Kako smo se imeli si preberi in poglej spodaj.

Na oblačno sobotno jutro je prostor pred našo skavtsko sobo napolnila množica skavtov, odetih v vijolično-zelene rutice. Bobri in bobrovke, volčiči in volkuljice, izvidniki in vodnice, popotniki in popotnice ter voditelji smo se zbrali in slovesno otvorili začetek skavtskega leta z obljubami in prehodi med vejami. Seveda tudi dobra volja in navdušenje nad dogodivščinami, ki jih bo prineslo novo skavtsko leto, nista manjkala.

Veseli, da se spet vidimo, smo se po vejah igrali naše najljubše igre in banse. Pripravljali pa smo se tudi na slovesno obljubo novincev in se spominjali naše. Polni skavtskega duha smo se zbrali v cerkvi na maši, ki je potekala v znamenju hvaležnosti in spominjanja časov naše prve obljube. Brezniško cerkev so napolnile naše prošnje, zahvale, molitve in pesmi. Postavili smo tudi slovesni kvadrat za obljube in sprejeli nove skavte v naš steg in našo veliko skavtsko družino. Zdaj tudi njih obdajajo nove rutice v brezniških barvah.

Po slovesnih obljubah in odličnem kosilu pa je bil čas za prehode - odhode iz starih vej in prihode v nove veje za letošnje skavtsko leto. Čeprav se je bilo težko posloviti in smo potočili tudi kakšno solzico, smo prehode v nove veje sprejeli v velikem pričakovanju. Prav vsi smo uspešno opravili izzive in si zaslužili naše nove vloge. Začeli smo s spletanjem novih prijateljskih vezi in grajenjem skupinskega duha ter naše nove veje obeležili s skupinskimi fotografijami. Novo skavtsko leto smo tudi uradno začeli s slovesnim kvadratom za začetek skavtskega leta, ki smo ga razdrli z navdušeno glasno vogo. In verjamem, da bo to navdušenje zaznamovalo tudi celotno letošnje skavtsko leto.

Vse trenutke sta ujela Karmen in Rok, slike si lahko pogledaš TUKAJ

Čeprav so vse skavtske aktivnosti v živo od 9. oktobra naprej odpovedane, se veselimo prihajajočega skavtskega leta, ki ga bo najverjetneje zaznamovalo veliko različnih izzivov. Naj bo novo skavtsko leto polno skavtskega duha, skavtskih radosti in spominov! Skupaj jih bomo ustvarili, pa tudi če se bomo bolj malo videli v živo - bo pa potem, ko se bomo, toliko boljše! :)

Objavljeno v Stegovi dogodki, Novice
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.