SKVO se predstavi

 

Naš SKVO šteje 21 članov: 15 aktivnih voditeljev po vejah, 2 voditelja brez veje, 3 projektni voditelji in duhovni asistent.

 

Molitev brezniškega SKVO-ja

Gospod, spet sem tukaj-pred mladino.

Tukaj, kamor si mi ti pokazal pot.

Daj mi moč, da bodo moja dejanja odgovorna

in v luči skavtske obljube in skavtskih zakonov.

Pomagaj mi, da bom dober zgled mladini in

dobra pomoč vsem, ki me potrebujejo.

Naj se naša pot srečno konča.

Amen.


 

 

 

 

 

Skavtsko ime: Požrtvovalna pižmovka

Funkcija: Ita (drugi glavni bober), stik z župnijo in prispevki za občinske novice

Kaj drugi menijo, kakšen sem? Da sem potrpežljiva in mirna oseba, ki se hitro spoprijatelji z vsakomur.

Misel, ki me spremlja na življenski/skavtski poti: Izkoristi mladost, dokler je še čas za to in ne obremenjuj se zaradi neumnih stvari.

Skavtsko ime: Prisrčna mravlja

Funkcija: Kača Kaja, delegatinja

Kaj drugi menijo, kakšen sem? Čeprav vsi radi skrbimo za volčiče in volkuljice, to še bolj velja zanjo. Z njo je vedno lepo pripravljati program, saj se ga vedno loti najbolj zagnano in tako tudi nas še bolj navduši. Je praktična in iskrena ter daje vzgojiteljski pridih naši veji VV.

Misel, ki me spremlja na življenski/skavtski poti: Bodi kar si, delaj kar te veseli!

 

Skavtsko ime: Skrbna mravlja

Funkcija: Akela, zapisnikar SKVO-ja

Kaj drugi menijo, kakšen sem? Poznavalka džungle, voditeljica krdela. Je polna idej in vedno pripravljena prevzemati odgovornost za otroke, dogodke, postopke. Je gonilna sila, a in ž krdela. Naša Akela.

Misel, ki me spremlja na življenski/skavtski poti: Glej daleč, in ko misliš, da že gledaš daleč, glej še dlje. (Bi-Pi)

 

Skavtsko ime: Radovedna pižmovka

Funkcija: Mama Rakša, urednica zbornika

Kaj drugi menijo, kakšen sem? Kot prava mama Rakša postori veliko opravkov, ki jih nekdo mora, pa se sicer komaj opazijo. Uravnoveša divjo igro in varnost, zategnjeno disciplino in razpuščenost, da ne zaidemo preveč v katero od skrajnosti. Z veseljem skrbi tudi za o, da VV na taborih niso lačni

Misel, ki me spremlja na življenski/skavtski poti: Meje obstajajo samo v očeh tistega, ki drži sanje na kratko

 

Skavtsko ime: Domiselni svizec

Funkcija: Bagira, grafični oblikovalec spletne strani

Kaj drugi menijo, kakšen sem? Naš Bagira je skavt od klobuka do podplata. Vedno je pripravljen služiti in se po zagnanosti mirno kosa s Kačo Kajo in Akelo. Obvlada džungelske veščine in je vedno poln novih norih idej. Res smo veseli, da ga imamo v krdelu. Ustvarjalen – ker je avtor najlepših plakatov, kolažev, slik in fotografij. Natančen - tako kot se za bodočega "tišlarja" spodobi! Polen idej – ker je njegov zelo pogost skavek: "Kaj pa če bi nardil to tko...? Zabaven in klepetav – ker ob njem nikoli ni dolgčas. Če ne drugače pa vzame v roke kitaro. Koj kokr ma pol ure cajta že tišla nekej! Kitara je njegova tretja roka, obvlada vse komade, če pa kakega ne pozna – ga pa zašpila kokr da bi ga.

Misel, ki me spremlja na življenski/skavtski poti: Z OPTIMIZMOM se lahko rešiš iz še tako težke zagate!

 

Skavtsko ime: Ambiciozni medved

Funkcija: blagajnik stega, gospodar, četovodja, urednik spletne strani

Kaj drugi menijo, kakšen sem? Natančen - ker kot blagajnik gleda na vsak cent... in gradbenik na vsak centimeter. Zavzet in vedno pripravljen kadar gre za skavte in nove izzive. Potrpežljiv - saj mu ni težko razlagati znova in znova. Inovativen – ker piše res dobre članke v Plamenčku in spletni strani. Energičen - saj mu ne zmenjka dobre volje in moči. Ljubezniv – saj se zaveda, da poleg pravilne oskrbe ureznine k okrevanju najbolj pomagata še spodbudna beseda in nasmeh. Česar se loti opravi tako, kot bi bilo to njegov poklic (oz. še bolje, če privzamemo, da se ljudje svojih poklicev prej ali slej, vsaj malo naveličamo).

Misel, ki me spremlja na življenski/skavtski poti: Ko ti možgani pravijo, da nemoreš več - si šele na 40%.

Skavtsko ime: Vsestranski svizec

Funkcija: četovodja, vodja urejanja novih skavtskih prostorov

Kaj drugi menijo, kakšen sem?  Zmeraj čist na izi, nasmejan in zato je delati z njim zelo fajn. Nikoli ga ne zebe čeprav ima na sebi vsaj en sloj oblačil man kot ljudje okoli njega,  Ne sekira se za nepotrebne stvari. Je zelo posrečen in poln energije pri igri s skavti. Za skavte si vedno najde čas. Otroci ga hitro vzljubijo - pa naj gre to za volčile ali pa malo večje otroke - popotnike!

 

Skavtsko ime: Prebrisano zabavna mravlja

Funkcija: četovodkinja, delegatinja

Kaj drugi menijo, kakšen sem? Z Lucijo ni nikoli dolgčas, saj je vedno polna idej in za akcijo. Znana je po tem, da je neusmeljena do skavtov - sploh ko gre za jutranjo telovadbo. Je zelo pogumna in bistra. Zelo je spretna z besedami. Rada ima izzive, potuje in raziskuje svet.

 

Skavtsko ime: Dobrovoljna pižmovka

Funkcija: Pip- veliki bober, skrbnica veroučne učilnice

Kaj drugi menijo, kakšen sem? Družabna, pozitivna, vedno dobre volje in nasmejana.

Misel, ki me spremlja na življenjski/skavtski poti? Vzemi življenje kot igro in svet kot igrišče. (Bi-Pi)

 

Skavtsko ime: Skrbna pižmovka

Funkcija: klanovodja, urednica spletne strani

Kaj drugi menijo, kakšen sem? Nasmejana in prijetna. Vedno rada kaj skuha, če ne drugega vsaj kavo (na taborih). Je odgovorna, zrela in vedoželjna. Skrbna in čuteča - vedno poskrbi za druge in priskoči na pomoč. Prepeva in igra kar nekaj inšturmentov. Polna idej. Rada občuduje naravo in kotičke prelepe Slovenije, predvsem z visokih hribov, občuduje zvezde in šteje utrinke v poletnih nočeh.

Misel, ki me spremlja na življenski/skavtski poti: Kdor ima ljubezen v svojem srcu, ima vedno nekaj, kar lahko da. (sv. Avguštin)

 

Skavtsko ime: Iskriva taščica

Funkcija: klanovodja, ŽVN inštruktorica, Mepi mentorica, urednica Plamenčka

Kaj drugi menijo, kakšen sem? Klepetava – saj ob njej nikoli ni dolgočasno. Zagnana – saj je vedno za akcijo. Ustvarjalna – saj ja najbolj vesela, ko lahko nekaj lepi, reže, krasi, … Zaposlena – ker se brez koledarčka sploh ne znajde ;) Prikupna z velikim srcem, ki iskrivo sije skozi oči! Monika bo zadevo izpeljala do konca – ne glede na vse! Marljivost je njeno drugo ime. Oseba, ki novemu projektu ne zna reči ne, saj jo zanima prav vse, če pa je še ne, ve da, ko bo izvedela o tem nekaj več, se ne bo mogla upreti. Ko se nečesa loti, temu posveti velik del svojega prostega časa.

Misel, ki me spremlja na življenski/skavtski poti: Kdor je slep za lepoto narave, je izgubil polovico volje do življenja. 

Skavtsko ime: Neustavljivi volk

Funkcija: klanovodja, ŽVN inštruktor, Mepi vodja odprav, arhivar stega

Kaj drugi menijo, kakšen sem? Zelo zaposlen voditelj z veliko idejami, ki jih je potrebno ves čas malo bremzat. Drugi opazni znaki so bosonoga hoja, hoja po rokah ali hoja po gurtni, lisičja hoja pri kraji zastave in navsezadnje skavtska drža.

Misel, ki me spremlja na življenski/skavtski poti: Spontanost je na mestu.

Skavtsko ime: Ognjeviti svizec

Funkcija: projektni voditelj, gospodar

Skavtsko ime: Zanesljivi pingvin

Funkcija: ptič Čil

Kaj drugi menijo, kakšen sem? Preudaren, miren, skrben. Zelo razgledan in tudi glasbeno nadarjen. Lepo poje in igra trobento. Kljub številnim talentom ohranja skromnost. Študira medicino in prav gotovo bo postal odličen zdravnik.

 

Skavtsko ime: Preprosta žolna

Funkcija: vršilka dolžnosti stegovodkinje, četovodkinja

Kaj drugi menijo, kakšen sem? Razmišlja zunaj okvirov in je pošlihtana. Pravočasno, zavzeto in odgovorno se loteva izzivov v življenju, pri skavtih in doma. Je navdušena gospodinja. Ne le, da gre rada v hribe – v hribih si vedno vzame vsaj še kako uro za občudovanje metuljčkov in rožic. To, da skavt in otrok razume stvar je njen izziv. Mojca je skavtinja, ki ji ni škoda časa za skavte. Če vodi projekt, ne bo dobro spala, dokler ne bo vedela, da smo vsi izpolnili svoje dolžnosti in se vedno potrudi, da stvari izpeljemo tako, da je najboljše za naše skavte.

Misel, ki me spremlja na življenski/skavtski poti: “What day is it?", asked Winnie the Pooh. "It's today," squeaked Piglet. "My favorite day," said Pooh”.

 

Sem Vzdržljivi gams, v našem SKVO-ju nekako predstavljam vlogo starešine in pomagam naši stegovodkinji pri administracijskih opravilih.

Trenutno sem zaposlen kot mladi raziskovalec na Biotehniški fakulteti, kjer se ukvarjam s kemijskim čiščenjem onesnaženih tal.

Pri skavtih sem že 20 let in nikoli mi ni bilo žal, da sem se odločil za skavtstvo. V prostem času pa veliko časa posvetim svoji mladi družinici; ženi Anji in sinčku Lovrotu.

 

Skavtsko ime: Modri piton

Funkcija: duhovni asistent

Kaj drugi menijo, kakšen sem? Z veseljem priskoči na pomoč in nam približa Boga kjerkoli taborimo. Z modrim nasvetom vedno rad pomaga voditeljem.

Galerija slik