Tretja svečka ...

Vabimo te, da prižgeš tretjo svečko na adventnem vencu in si prebereš spodnjo zgodo. Spomni se na vse srečne trenutke, ki si jih doživel v prazničnem času ter se ob misli na njih zahvali Gospodu z molitvijo Očenaš.

PAGANINIJEVA VIOLINA

Slavni violinist Nicolo Paganini je daroval svojo izvrstno violino rojstnemu mestu Genova, vendar pod pogojem, da ne bi nihče nikoli več igral na ta instrument. To je bil zelo nesrečen pogoj, kajti značilnost lesa iz katerega je izdelana violina je, da se zmanjšuje njegova kakovost, čim dlje ga nihče ne vzame v roke. Prav zato je violina, ko so jo dali v hrambo, začela izgubljati vrednost.

Izredno lepo zveneča in uglašena violina je izgubila svojo lepoto in postajala brez vrednosti, razen kot spomin na vabljivega mojstra. Propadli instrument je spomin in opomin, da so darovi in talenti orodja, ki jih moramo uporabljati, ne pa zakladi, ki bi jih zakopali. Podobno izgubi pomen življenje brez ljubezni in služenja drugim.

Zgodba o Paganinijevi violini nas spominja na čudovit dar in talent, ki ga ima prav vsak izmed nas. Poskrbimo, da bomo svoje darove delili med druge ter širili ljubezen do drugih. 

P. S: Še 7 dni ...

Fotografija: Karmen Zalokar

Objavljeno v Stegovi dogodki, Novice
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.