Prva svečka na adventnem vencu

Današnjo adventno zgodbo preberi zvečer ob adventnem venčku. Danes na njem lahko prižgeš že prvo svečko!

Boga ni ... Bog je ...

Moški je odšel k brivcu, da mu uredi lase in skrajša brado. Med striženjem sta se skozi pomenkovala in razgovarjala in ko sta se dotaknila tematike Boga, je brivec dejal: “Ne verjamem, da Bog sploh obstaja.” “Zakaj tako mislite?” ga je vprašal moški. Brivec je odgovoril: “Pojdite ven na cesto in boste takoj opazili, zakaj ni Boga.Če bi Bog obstajal, tudi ne bi bilo ne trpljenja ne bolečine. Ne morem si predstavljati ljubečega Boga, ki bi dopušča vse te stvari.”

Moški se je malo zamislil, a ni nč odgovoril, saj si ni želel prepira. Ko je brivec opravil svoje delo, je moški že želel oditi. Tisti hip pa je na cesti zagledal umazanega in zapuščenega človeka, z dolgimi umazanimi lasmi in neurejeno brado.

Obrnil se je in dejal: “Veste kaj, brivci ne obstajajo.” “Le kako lahko rečete kaj takega?” se čudi brivec. “Jaz sem tukaj in sem brivec. Ravnokar sem vas sveže ostrigel in obril.” Moški mu odvrne: “Ne. Brivci ne obstajajo, kajti če bi obstajali, ne bi bilo ljudi z dolgimi umazanimi lasmi in neostriženimi bradami, kot možak zunaj.” “Pa vendar brivci obstajajo. Vse kar je narobe, je to, da ljudje ne prihajajo k meni.” “Natančno tako,” mu je pritrdil moški. “To je bistvo. Bog ravno tako obstaja. A vse, kar se dogaja, je le to, da ljudje ne prihajajo k njemu in ga ne poslušajo. Zato je toliko bolečine in trpljenja na tem svetu.”

Kaj meniš ti? Kje vse vidiš Boga?

Preberi si odlomek v Svetem pismu Lk 10, 21-24.

Objavljeno v Stegovi dogodki, Novice
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.