Pomladovanje in obljube 2022

Letošnje pomladovanje z obljubami je bilo za nas, brezniške skavte, zares posebno, saj smo se po dolgem času lahko vsi zbrali in uživali v družbi drug drugega.

 Tako, da je dom v Mengšu cel vikend kar pokal po šivih od skavtskega duha.

Klan in voditelji smo se skupaj zabavali že v petek zvečer in pomladovanje otvorili s peko slastnega bureka v kar treh okusih: spekli smo sirovega, krompirjevega in jabolčnega. Naše sproščeno druženje smo nadaljevali z igro Activity-ja in obujanjem spominov ob ogledu slik s preteklih taborov, celo tistih, ko smo bili nekateri od nas še volčiči.


Naslednji dan so se nam pridružili še naši mlajši člani in že smo bili na poti v Mengeš. Tudi na avtobusu ni manjkalo pesmi, smeha in veselega pričakovanja. V domu sta nas že nestrpno pričakovala Asterix in Obelix z veliko novico. Ta vikend so se, rimskemu cezarju na čast, odvijale olimpijske igre, zato sta naša junaka nujno potrebovala ekipe, ki bi se pomerile na tekmovanju in pokazale vse svoje spretnosti. Seveda smo jima priskočili na pomoč in hitro začeli z intenzivnim urjenjem naših mišic, misli in ravnotežja.Pred velikim dogodkom smo si nabrali moči še z odličnim kosilom in se ogreli z nekaj rundami med dvema ognjema in rovarčka. Na slavnostni ceremoniji smo predstavili svoje države in bojne krike ter prižgali olimpijski ogenj.


Potem pa je že sledilo napeto tekmovanje, kjer smo se preizkušali v najrazličnejših disciplinah, kot so tek na par metrov, dirka z vpregami in met kladiva. Strogi mednarodni sodniki so spremljali vsako podrobnost in po napetem boju slavnostno okronali zmagovalce olimpijskih iger.


Kmalu po svečani podelitvi so prizorišče napolnili mali rdeči srčki. Skavti smo jih nabirali čez cel dan, ko smo naredili kakšno dobro delo ali pomislili na drugega, kakor na samega sebe.

Po slastni večerji, ki so nam jo skuhali nekdanji skavtski voditelji, je bil čas za poolimpijsko slavje. Veliko smo peli, se igrali in spoznavali. Z našimi pevskimi in plesnimi talenti smo pomagali tudi Asterixu osvojiti srce lepe princese. V zahvalo sta nas z Aterixom naučila zabaven skupinski ples.

V naslednje jutro smo se prebudili polni pričakovanja. V nedeljo smo namreč na obljubah v našo skavtsko družino sprejeli nove nadobudne skavte od najmlajših bobrov in bobrovk pa vse do klana. Ponosni in nasmejani smo zapeli pesmi obljube in razdrli slovesni kvadrat z glasno vogo.

Za cel vikend smo zares hvaležni, saj smo se povezali kot skavtska družina in skupaj odkrivali skavtske radosti.

Radoživa labodka

Več slik je dostopnih na https://luznik.pic-time.com/exZcOZxU

Objavljeno v Stegovi dogodki, Novice

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.