Ne bojimo se goreti!

Že nekaj časa nazaj, tik pred Božičem, smo na Breznici sprejeli plamen Luči miru iz Betlehema. Tokratno geslo akcije LMB je bilo "Ne boj se goreti!"

Luč je tu. Čaka, da jo ponudim bližnjemu in z njenim plamenom zanetim mir. Vendar se bojim ...

Česa se bojiš?

Strah me je, da moj plamen ni dovolj velik in jaz nisem dovolj dober, da ga ponudim drugim. Kako naj jim stopim naproti, ne da bi me odrinili od sebe? Kaj, če zaradi mene zavrnejo plamen in mir, ki ju prinašam?

Res je, da nikoli ne boš dovolj dober za vse. A zakaj bi te to ustavilo?

Kako naj bi me ne ustavilo?

Nikoli ne moreš ugajati vsem, a zame boš vselej dovolj dober, ker te imam rad. Ko to sprejmeš in v svetlobi plamena pogledaš sočloveka, vidiš da je tvoj brat in ne nasprotnik, tvoja sestra in ne sovražnica. 

Naj potem še gorim?

Vedno. Samo z lučjo lahko preženeš temo in samo z ljubeznijo lahko prižgeš mir.

NE BOJ SE GORETI!

S temi besedami, smo brezniški skavti v soboto, 21. decembra lanskega leta medse sprejeli plamen LMB, ki je prepotoval dolgo pot do Slovenije, letošnji sprejemi plamenov so potekali po ognjiščih in naši klanovci so ga šli iskat v Žiri. Plamen smo ponesli tudi na občino, v dom za ostarele na Jesenicah, v nedeljo pa smo plamen raznosili tudi po sosednjih župnijah, vse do Rateč in Kranjske gore. 

Na Breznici smo skavti najprej imeli program, kjer smo se soočali s svojimi strahovi in ugotovili, da strah najlažje premagamo tako, da se z njim soočamo, pri tem pa pomaga tudi to, da nisi sam, saj če imaš ob sebi prijatelja, ti je lahko v veliko oporo. 

Pripravili smo tudi skavtsko mašo, v kateri smo plamen svečano prinesli ter popestrili mašno bogoslužje s svojim sodelovanjem. 

Po maši je sledilo druženje ob toplem čaju in družabnih igrah. Za uvod v praznike smo se tako podružiili s soskavti in soskavtinjami in se imeli lepo v naši čudoviti skavtski sobi.

Zahvaljujemo se za vse prostovoljne prispevke, ki ste jih darovali, v okviru akcije LMB so namenjeni dobrodelnosti Društvu Žarek v Sloveniji, misijonarjem v Albaniji in sestram Salezijankam v Braziliji. 

Kljub temu, da je že toliko časa, od kar smo sprejeli plamen Luči miru iz Betlehema medse, v naših srcih še vedno gori in nas greje. Še vedno se ne bojimo goreti in se že veselimo naslednjega druženja. 

Za konec pa si lahko osvežite spomin s fotografijami, ki jih je posnela Karmen, in so dostopne TUKAJ

Objavljeno v Novice, Stegovi dogodki
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.