Luč miru iz Betlehema že dvajsetič varno v naših rokah

V nedeljo, 15.12.2013, smo na regijskem sprejemu v Ljubljani prejeli plamen Luči miru iz Betlehema, ki ga bomo sedaj širili naprej, skupaj s sporočilom letošnje poslanice "Poglej drugače".

    V nedeljo, 15.12.2013 se je v Ljubljani, v cerkvi sv. Jožefa, odvijal regijski sprejem Luči miru iz Betlehema. Tokrat se je sprejema udeležila odprava noviciatovcev ter voditelja Blaž in Aleš.

  Polona je v imenu stega prejela plamen iz rok nacionalne nosilke (skavtinje iz Škofje Loke), ki je plamen prejšnji dan dan prejela na Dunaju in ga skupaj z odpravo, katere vodja je bila naše stegovodkinja Barbara, prinesla v Slovenijo. Poskrbeli smo, da je naš plamen varno pripotoval domov (hvala Slovenskim železničam oziroma njihovim sprevodnikom, ki so bili tokrat precej bolj naklonjeni našemi podvigom kot pred dvema letoma), kjer ga sedaj čuvata Rok in Gašper Anderle. Med potjo do cerkve sv. Jožefa, kjer se je odvijalo ekumensko bogoslužje, ter nazaj do ljubljanske železniške postaje smo si ogledali nekaj bolj ali manj znanih ljubljanskih znamenitosti, ki si jih lahko ogledate v galeriji slik.

   V tem tednu (natančneje v sredo) bomo plamen ponesli županu ter občinski upravi. V petek, 20.12.2013, bomo pri sveti maši ob 19h že 20-tič sprejeli plamen v župnijski cerkvi, ki s seboj letos prinaša poslanico s sporočilom Poglej drugače. Nato pa ga bomo ponesli še do podružničnih ključarjev ter v sosednje župnije (Koroška Bela, Blejska Dobrava, Jesenice, Dovje in Kranjska Gora). S plamenom pa bomo razveselili tudi starejše in bolne v naši župniji ter v okoliških domovih za ostarele (Jesenice, Radovljica in Srednja vas v Bohinju).

Aleš - Igrivi Rogač

Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.