Izlet v gore = vstopnica za Kvajdej

Gora ni nora, noro je na poti, odgovorno se je loti. Geslo letošnjega Kvajdeja nas je na prelep sončen dan, 8. 4. 2017, povedlo na Poljško planino.

Zbrali smo se zelo zgodaj zjuraj v Krpinu. Tam smo najprej poslušali posnetek, na katerem brat Luka govori o simbolnem pomenu gore, o naših gorah, premagovanju le-teh...

https://www.youtube.com/watch?v=gsObIxt57ns

...zatem smo simbolno ugasnili mobitele in se odpravili na našo goro. 

Na prvem postanku si je vsak izbral 3 kamenčke, ki jih je označil. Naša naloga je bila, da je na poti do vrha vsak pristopil do 3 oseb in se z njimi pogovoril o svojih gorah v življenju, tako smo si kamenčke izmenjali in prejeli že prvi del vstopnice za Kvajdej. 

Naslednji del vstopnice je bilo dobro delo. Naša naloga je bila, da je vsak na poti do vrha napravil nekaj, kar je drugim obiskovalcem polepšalo dan, bodisi jih lepo pozdravil, jim nekaj zapel, pospravil smeti po poti, odmaknil večje veje ipd.

Malo naprej od Sv. Petra, smo naredili daljši postanek, se namastili s sendviči, štrudlom in ananasom ter poslušali odlomek iz Svetega pisma o Jezusovem spremenjenju na gori. Tu smo spoznali še globljejši pomen gore in misel nanj nas je pripeljala do vrha.

Tam pa nas je že čakalo presenečenje. Bila je četa iz Radovljice, ki se je slučajno znašla ob istem času na istem mestu. :) Spoznali smo se preko spoznavne igre, se šli skavtboj, potem pa smo s pravo štempiljko Kvajdeja ožigosali kartončke, ki nam danes visijo na rutki. 

Za opravljeno dobro delo, si je vsak izbral večji kamen, na katerega je zapisal datum, lokacijo in svoje ime, ter z njim napravil fotografijo, kar predstavlja še zadnji in predzadnji del vstopnice za Kvajdej. Naredili smo še skupinsko fotografijo, se naučili klic Kvajdeja in se z glasnim Hip-Hip-Hura razšli. 

Za tiste, ki greste na Kvajdej, pa vas na izletu ni bilo:

Nimate vstopnic, kaj zdaj? Nič zato, še vseeno greste lahko sami na goro, vzemite s seboj družino, prijatelje in si zastavite enake cilje: 

- 3 manjši kamenčki: pogovor s 3 osebami o tvojih gorah v življenju

- 1 večji kamen: dobro delo, ureditev poti, polepšanje dneva še komu, ki ga srečaš na poti...Nanj napišete loacijo, datum in svoje skavtsko ime.

- Fotografija z rutko in večjim kamnom na gori.

Za več fotografij, klik na link:

https://photos.google.com/share/AF1QipPW1Zy6EfyPyAX7-C5u8_kF1UNWgzgI7fQcBTOkRhjEmBzCdoNLLM15yFXRS6d41A?key=ODVPOGNhRHNBWkJxWGMxeGZwTUVvdFVQQjdvOHZ3

Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.