Druga svečka ...

Danes je dan, ko lahko prižgeš že drugo svečko na adventnem vencu. Vabimo te, da si zvečer ob njem prebereš spodnjo zgodbico in zmoliš molitev Oče naš.

PILOT

Nekdo je na letališču v čakalnici pustil dečka samega. Ko je sledilo obvestilo za vkrcovanje na letalo je bil deček že prvi v vrsti, vstopil je v letalo, našel prost sedež in se udobno namestil. Malo je gledal okoli sebe, potem pa je začel gledati risanko. Medtem, ko je stevardesa dajala potnikom navodila, je sedel popolnoma mirno. Miren je ostal tudi, ko se je letalo začelo premikati po stezi. Med letom je letalo padlo v hudo nevihto, ki ga je začela premetavati kot list v vetru. Turbulenca in nenadno padanje letala so povzročili paniko pri potnikih. Deček pa je še vedno povsem mirno sedel na svojem mestu. Potnica, ki je sedela na drugi strani hodnika, je vsa panična vprašala dečka:

»Kaj ti se nič ne bojiš?«

»Ne gospa, ne bojim se«, je odgovoril, ne da bi dvignil oči s svoje risanke. »Pilot letala je moj oče!«

Tako kot potniki tega letala, se tudi mi mnogokrat počutimo povsem nemočne in izgubljene. Občutek imamo, da bomo padli skozi oblake. V takih trenutkih bodimo mirni in imejmo zaupanje, ker: PILOT je naš »OČE«.

P. S: Še 15 dni …Prejeli smo kar nekaj fotografij adventnih vencev in objavili naključno izbrane.

Objavljeno v Stegovi dogodki, Novice
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.