ZNANSTEVNA KONFERENCA 2020 - Zimovanje IV

Letošnja Znanstvena konferenca se je odvijala od 21. do 23. februarja, na Sv. Mohorju nad Moravčam. Doktorji znanosti se problematike nismo mogli lotiti sami in našemu pozivu na izredni posvet se je velikodušno odzvala Četa tulečih kojotov in nam priskočila na pomoč.

Zaradi izrednega stanja so se iz Breznice odpravili že v zgodnjih jutranjih urah in kmalu po vzponu so bili seznanjeni s kritičnim stanjem. Neposredno v bližini je bilo mnogo radioaktivnih območji, poleg tega pa smo morali zavoljo popolne varnosti udeležencem pregledati tudi s seboj prineseno opremo. Predstavili smo jim tamkajšnja pravila in aneks, ki smo se ga za skupno dobro držali vsi.


Sledil je eden izmed mnogih slastnih obrokov, ki nas je napolnil z energijo, potrebno za nadaljnje raziskovanje. Izvedli smo štiri ekspedicije in se tako seznanili s problemi, ki nas ogrožajo. Odpravili smo se do egiptovskih sving, tihega oceana,  vulkana Vezuv in celo do ledene plošče Eyjafjallajökull. Potem smo se sestali na prvem posvetu, kjer smo uvideli, da problem še ni rešen. Odločili smo se za raziskovanje ognjenikov in naredili svoje makete. Deležni smo bili štirih izbruhov lave in prav vsak izmed njih je bil drugačen, kar je bilo zelo ugodno za naše preučevanje. Sledil je še drugi posvet.

Po napornem dnevu smo si privoščili druženje ob glasnem petju, bansih in zabavnih izzivih iz časopisne čebule. Utrujeni izvidniki in vodnice so se odpravili spat, nakar se je zgodila katastrofa. Nekdo je pustil odprto okno in radioaktivnost se je razširila preko nadzorovanih meja! Z alarmom smo zbudili vedno pripravljeno četo in skupaj smo se odpravili rešitvi naproti. Edina stvar, ki lahko prepreči popolno uničenje, je ULTRA napoj. Še dobro, da so naši mladi doktorji tako inteligentni, da so razvozlali vse skrite namige, našli vse sestavine in sledili pisani svetlobi; to jih je vodilo do rešitve. Napoj, ki so ga skuhali, smo razlili po kritičnem območju in s tem preprečili širjenje nevarnosti.

Noč je bila naporna, v sobotnem jutru pa smo bili spet pripravljeni na novo znanje. Predstavili smo jim razne veščine, ki jim lahko pomagajo postati še bolj izurjeni; raziskovalci, poznavalci ali celo mojstri. V te namene smo poklicali še doktorico Navdušeno in doktorja Iznajdljivega.

V popoldanskih urah smo se lotili malo večjega projekta, izdelovali smo avtomobile. Že isti dan smo organizirali dirko, kjer smo jih preizkusili. Moja malenkost je bila v tem času zaposlena s kuhanjem, zato oprostite, ne morem vam postreči z rezultati dirke, sem pa prepričana, da boste zmagovalca kaj kmalu lahko zasledili na tržišču.

Med izdelovanjem smo se spomnili tudi na Baden Powela in mu zapeli za rojstni dan, ob tem pa smo se posladkali z zelo okusno sadno torto. V večernih urah smo postavili slavnostni kvadrat in v njem ognjeno zastavico vodu (svizcem), ki se je v prvem polletju najbolj izkazal, za konec pa smo posebne zasluge podelili še dr. TZV-Carskemu Natančnemu volku. Še enkrat čestitke! Dan smo zaključili z zabavnim večerom in medse smo sprejeli še doktor Vestnega, ki je uspešno opravil vse svoje izzive.

Nedeljsko jutro smo začeli s pospravljanjem in kmalu smo se odpravili v dolino. Tam smo se udeležili svete maše, po tem pa še zadnjič na tem zimovanju odigrali igro roverčka. Za konec smo znanstvenikom podelili zaslužene diplome in hvaležni za vse, kar so za nas naredile brihtne glavce čete Tulečih kojotov, smo se poslovili.

dr. mag. znanosti Priročna

Za več slik klikni TUKAJ! (Foto: Rok Lužnik)

Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.