Zimovanje čete 2021

Letošnje zimovanje je potekalo od 19. do 21. 2 prek Zooma in z posameznimi izzivi, ki smo jih opravljali v živo. Tekom zimovanja smo spoznavali Bi-Pi-ja ter druge pomembne osebe v njegovem življenju.

Srečali smo se z njegovim starejšim bratom Henryjem, sestro Agnes, dedkom Williamom, afriškim domačinom Jan Grootboomom, prvim skavtom Goodyearom ter Olave in Arthurjem Pearsonom. No, kaj več o njih pa lahko povprašate kar naše izvidnike.

Prvi dan smo si za začetek ogledali “motivacijski” posnetek kurjenja ognja v naravi, ki so ga pripravili voditelji. Zatem smo se odpravili v gozd tudi mi. Tam smo poiskali dober prostor za ognjišče ter pripravili veje za ogenj. Z iskanjem potrebnega netiva nismo imeli težav, saj nam ga je poslal Bi-Pi. Naša naloga je bila postaviti in prižgati ogenj ter na njem skuhati okusen skavtski obrok. Vse to smo seveda tudi fotografirali.

Drugi dan zimovanja smo začeli res zelo zgodaj. Ob 7. uri sta nas zbudila glasen zvok trobente in vzhajajoče sonce. Hitro smo si umili zobe in opravili jutranjo telovadbo. Vsak od nas je v kuverti prejel različne naloge, ki smo jih tekom dneva opravljali. Kasneje so se nam predstavili Bi-Pi in ostale zgoraj naštete osebe. Vsak nam je povedal nekaj o sebi ter z nami podelil kakšno skupno izkušnjo z Bi-Pi-jem. Izvedeli smo, da se opravljene naloge povezujejo z eno od predstavljenih oseb. Ugotoviti smo morali za katero osebo gre in si na podlagi tega pripraviti manjši modni dodatek za naše naslednje srečanje.

Zadnji dan smo začeli nekoliko kasneje, saj smo bili kar utrujeni. Dan smo kot po navadi začeli z umivanjem zob, jutranjo telovadbo ter pospravljanjem prostorov. Bila je nedelja, zato smo šli k Sveti maši na daljavo in se tam srečali z Jezusom. Popoldne smo imeli zaključno srečanje preko Zooma, na katerem smo bilo oblečeni v kroje. Srečanje smo začeli s kvadratom, pozdravom Bi-Pi-ja in molitvijo. Po uradnem začetku smo iskali predmete, ki nas spominjajo na različna obdobja v zgodovini ter v modnih dodatkih opravili intervju z skavtskimi novinarji. Sledil je Kahoot (kviz) s katerim smo obnovili svoje znanje o Bi-Pi-ju in ostalih osebah. Ugotovili smo, da ima Bi-Pi jutri (22. 2) rojstni dan. Zaključili smo ob glasbi ter premišljevanju o naših močeh, naravi in sreči.

Zanesljivi pingvin


Naša na ognju narejena hrana

V petek sem pekla perfektno zapečen tvist in se v soboto odpravila na lov za izgubljenim geslom za facebook račun. Tam sem morala dobro opazovati stvari in tako skupaj sestaviti odgovor. Na koncu se je izkazalo, da sem Arthur Pearson, Bi-Pi jev dober prijatelj, ki mu je pomagal pri veliko rečeh. Bil je natančen, pozabljiv in pa predvsem dobr prijatelj.

Navihana sova


Jaz sem delal nalogo za Jana Groothbooma. Ker je bil Jan Groothboom oglednik sem razšifriral zašifrirano sporočilo.  Jan Groothboom je bil Afriški domačin, ki je pomagal BI-PI-ju.

Lep pozdrav MT


Kot Bi-Pijev starejši brat Henry sem morala iti v gozd in slediti trakcem, ki so me pripeljali do razgledne točke nad Breznico, od koder je bil čudovit razgled na vasi spodaj. Tam sem imela nalogo, da napišem spodbudo za soskavtinje v mojem vodu. Kot vodnici mi je Henry za zgled, saj je bil on najstarejši in najbolj izkušen med Bi-Pijevimi brati in sestrami in je bil zanje kot vodnik.

Vedoželjna košuta


Naloge, ki smo jih dobili od prijateljev našega Bi – Pija.

Jaz sem delala nalogo za Bi-Pijevo ženo Olave. V nahrbtnik sem mogla spakirati nekaj stvari, ki jih je Bi-Pi pozabil vzeti s sabo na prvi skavtski tabor (spalko, armafleks, nekaj obleke,...) in to prinesti pred vrata pastoralnega doma. 

Olave je tako kot Bi-Pi rada hodila v naravo in mu je pomagala ko je potreboval pomoč. Kasneje je postala tudi načelnica skavtinj.

Firbčna žolna


Živjooo:) . Letošnje zimovanje je bilo res malo drugačno ampak je bilo pa še useen zlo zabavno in poučno - spoznal smo par ljudi, k so Bi-Piju pomenil zlo velik. Med njimi je bla tud njegova sestra Agnes k je zrihtala da so se skavtski organizaciji pridružile še skavtinje. Oba z Bi-pijem sta mela zlo rada naravo. Moja nalogca je pa bla da mau pofirbcam katere stege mamo pr ns u Sloveniji in da si poj enga zberem (Črnoml 1- zapomnla sm si, da majo rutko črne p bele barve, zato ker te barve predstavljajo pando :D

Dobrosrčna sova


Živjo!

Jaz sem v petek prišel iz glasbene šole in takoj zanetil ogenj kar za hišo, ker je bil v gozdu še sneg. Spekel sem krompir v žerjavici. Pekli smo do devetih, jaz ati ata in sestra.

Peka mi je bila vsec in bi ponovil.

V soboto sem pogledal samo posnetek v nedeljo pa smo odšli k maši na

Koroško Belo. Najbolši mi je bil zoom, tako da zimovanje na daljavo sploh ni bilo tako slabo .

OL


Na koncu pa še ena skupinska slika najboljših izvidnikov in vodnic po ZOOM – u.

Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.