Poletni tabor VV (Boh. Bistrica, julij 2020)

Naše veselo krdelo se je v sredo zbralo pred skavtsko sobo. Po še zadnjem pakiranju stvari smo se odpravili na pot v Bohinjsko Bistrico.

Ob prihodu do hiše nas je napadel Robin Hood, saj je mislil, da smo kraljevi podložniki in nam želel ukrasti zlatnike. Za nastalo situacijo se nam je opravičil, in nas povabil v svet Robindola. Razdelili smo se po družinah in si pričeli ustvarjati svoje kapice, loke, puščice ter torbice.

Skozi dneve našega tabora smo se borili proti zlobnemu kralju, ki je zahteval visoke davke od revnih ljudi in razdajal bogatim. Tako smo morali vsak dan kralju dati nekaj (elektriko, hišo, ...) vendar smo se s pomočjo iznajdljivega Robina vsak dan preizkusili v različnih dejavnostih (izdelava namaza, peka kruha, izdelava bivakov, …). Vsak dan smo skupaj skovali načrt, kako pretentati kralja in dobiti naše davke nazaj.

V Robindolu je potekal tudi viteški turnir, kjer se je naše krdelo preizkusilo v različnih spretnostih (streljanje z lokom in fračo, keglanje, vlečenje vrvi, …). Po dolgem in napornem boju si je najboljši vitez prislužil sladko nagrado ;)

Nagajivi kralj je po celem mestu puščal letake ''Išče se Robin Hood'', na katerih so bile številke koordinat. Skupaj so letaki tvorili velik zemljevid Robindola in s pomočjo koordinat smo določili točko. Nismo vedeli kaj nas tam čaka, zato smo se kljub dežju odpravili tja; razen Meri, ker ji je bilo slabo – ostala je sama doma. Tam nas je pričakala samo kraljeva krona. Kar pa je pomenilo samo nekaj… Kralj nas je zvabil v past. Hitro smo stekli domov, kjer smo našli vklenjeno Meri. Da smo jo rešili smo se morali preizkusiti v reševanju matematičnih problemov.

Vendar nevarnosti še ni bilo konca. Kralj in njegov prijatelj Bonifacij sta še kar letala okoli hiše, zato sta se Robin in Mali John odločila, da se mu upreta. Po dolgem in napornem lovu so prišli do mosta. Mislila sta, da je po njima. A na srečo se je kraljevi konj ustrašil strele in se povzpel na zadnje noge ter kralja odvrgel v deročo reko… Kralja ni bilo več na spregled.

V nedeljo pa smo tabor zaključili s čiščenjem hiše ter sveto mašo.

Na taboru smo vsak kanček prostega časa izkoristili za igranje roverčka, streljanja z loki, druženje… Seveda v teh vročih dneh ni manjkalo tudi vodnih iger, ki so nas kar dodobra ohladile. Vsak večer smo imeli tudi zabavni večer, kjer smo se družili ob ognju, petju, bansih, tudi na čebulo nismo pozabili.

Dober lov!

Stari volki

Kaj vse pa smo počeli na taboru pa si lahko pogledate v fotogalerijah:

Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.