Jesenovanje IV 2021

Naše jesenovanje se je začelo na železniški postaji v Žirovnici, v visokem pričakovanju, da se bomo tam usedli na vlak in odpotovali na drugi konec Slovenije

S presenečenimi obrazi smo se nekaj minut kasneje odpravili na peš pot proti Breznici in našem pastoralnem domu. Med potjo smo se po bolje spoznali, saj smo hodili v parih in se pogovarjali o naprej pripravljenih vprašanjih (kdaj si bil najbližje aretaciji?....?).

Vreme nam ni bilo naklonjeno a to nas ni ustavilo, ko smo prispeli do nogometnega igrišča v Vrbi smo polni energije zastavili igro kraje zastave po kateri smo se vsi premočeni sprehodili še tistih nekaj korakov do pastoralnega doma in se preoblekli v suha oblačila in malicali.

Temu so sledile predstavitvene igre funkcij in skrivalnice po celi hiši. Z zadnjo rundo skrivalnic je bila razkrita razporeditev vodov. Po zelo začinjenem kosilu smo imeli čas namenjen razporeditvi funkcij in izbiri imena vodov. Ko je nehalo deževati smo se odpravili ven na predstavitev varnosti pri delu in se naučili kako rokovati z nožem in kako se pravilno seka s sekiro. Po maši smo postavili pravila in sankcije, katere bodo veljale še čez celo leto (na primer; če o kom rečeš nekaj slabega mu moraš nameniti 3 komplimente). Po večerji je sledil uradni kvadrat, kjer smo novincem podelili rutke in zacementirali zadane funkcije v vodih. Kvadrat smo zaključili z zelo glasno vogo J in nadaljevali na poseben del večera- krste, kjer smo novince uradno sprejeli za naše.

Na zabavnem večeru smo se napeli in naplesali, še prej pa sta nam klanovca na služenju pripravila tiramisu, ki nam je dal energije do poznih ur. Nekaterim celo toliko, da so z največjim veseljem po zabavnem večeru še odtekli nekaj krogov okoli župnišča.

Zjutraj smo se po jutranji telovadbi pogovarjali o tem, kaj je skupnost in kaj ta potrebuje da funkcionira. Vsak sam je nato na plakat napisal kaj k tej naši čudoviti skupnosti doprinaša napisal na list in to zacementiral z odtisom prsta na plakat. Za tem smo se odpravili ven in imeli nekaj team building igric ter uživali v igranju finske in pa roverčka. Tu se je naše jesenovanje zaključilo, vsak pa je odšel domov nasmejan in bogat za še eno noro skavstko dogodivščino.

Več slik pa lahko vidite tukaj

Energična košuta

Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.