Jesenovanje IV

Vsi za enega - eden za vse ali bolje rečeno vodi kot temelj veje izvidnikov in vodnic!

Že dober teden nazaj smo se voditelji veje ter izvidniki in vodnice (IV) na oblačno sobotno jutro zbrali za kulturnim domom v Zgornjih Gorjah in izkoristili zadnje zdneve počitnic za jesenovanje. 

Ves vikend je bil v znamenju vodov in povezovanju le teh. Po skupinah (takrat še ne imenovanih vodih) so se IV prvo dopoldne odpravili na orientacijo po Zgornjih Gorjah in v okviru projekta Teden globalnega učenja spoznavali globalnega problematike in ukrepe, s katerimi lahko le te omejimo.

Drug del dneva je bil namenjen predvsem "birokraciji" znotraj voda in čete. V vodih so se IV dogovorili kdo bo opravljal določeno funkcijo in dodelali svoje klice, nato pa oblikovali še pravila čete za področje, katero jim je bilo določeno. Pravila smo  na četinem "parlamentu" skupaj dokončno oblikovali in potrdili, ter jih zapisali s črno na belo. 


Ves dan je potekalo tudi zbiranje idej za nov klic čete. Po večerji smo izvedli glasovanje med top 5 klici in izbrali slednjega, ki se glasi: Četa tulečih kojotov - manj bučk, več mleka!

Ker je bli prejšnji klic že zelo star in se je le malo kateri član čete z njim poistovetil, je bila izbira novega klica logična poteza.  Poleg tega se  nam zdi, da le ta zelo dobro opiše stanje v četi zadnjih nekaj let. 

Zvečer je sledil uradni (no najbolj uradni - obljube - pride na vrsto spomladi) sprejem novincev v četo. Opraviti so morali izziv za skavtski krst in bili tako sprejeti v Četo tulečih kojotov. 

Ker je prav, da vse dogovorjene uradnosti tega dne niso same sebi namen, smo jih še enkrat potrdili in sprejeli na častnem svetu čete, po katerem pa je sledila še slavnostna večerja in zabavni večer.

Nedeljo smo pričeli s sveto mašo v cerkvi sv. Jurija (zanimivost: sv. Jurij je zavetnik veje IV), nato pa dopoldne porabili za ustavrjalne, miselne in športne delavnice.

Po kosilu je sledilo le še pospravljanje in odhod domov.

Kljub deževnemu vikendu, smo z vremenom dobro sodelovali (včasih tudi po zaslugi skavtskega pregovora - skavt ne pozna slabega vremena, le dobro in slabo opremo) in preživeli dva lepa skupna dneva.

Več slik najdete TUKAJ (foto: Rok Lužnik).

 

Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.