Prehodi 2021/2022

9. oktobra je končno napočil dolgo pričakovani dan, ko smo se brezniški skavti spet zbrali na kup in polni energije začeli novo skavtsko leto. Zbrali smo nekaj vtisov naših skavtov.

BOBRI IN BOBROVKE

Bobri so zelo zagreto pomagali kmečki družini pri iskanju domačih živali. Preizkusili so se v nošenju jajc na žlici, metanju podkvic, skakanju z vrečo, iskanju krompirja, molzenju in slalomu z lestvijo ter si tako nazaj prislužili živali, ki jim jih je ukradla lisica. Najbolj pa jim je bila všeč igrica krave in kmetje, kjer so kmetje gnali svoje kravice nazaj v hlevčke. Potem so se poslovili od dveh bobrovk in ene voditeljice ter sprejeli dve novi. Z inovativnimi izzivi so preverili, ali sta res pravi bobrovki in se lahko pridružita njihovi bobrovski družini. Stari bobrovki Ita in Pip sta dokazali, da sta iz pravega testa in bobrovska družina se je spet povečala.

VOLČIČI IN VOLKULJICE

Kako so se imeli volčiči in volkuljice na prehodih?

“Imela sem se res fajn. Vse mi je bilo všeč. Najbolj pa mi je bilo všeč skakanje v vrečah od krompirja in hoja z lojtro.”

“Zelo zabavni so bili izzivi za mamo Rakšo in ježka Ikija, da smo ju sprejeli v krdelo. Vsakega volčiča sta mogli poimenovat in vsakega posebej prenesti v džunglo. Zabavni so bili tudi izzivi za nove volčiče.”

“Imel sem se dobro. Všeč mi je bila malica, pa tudi kmečke igre so bile zabavne. Vesel sem bil, ko smo našli vse živali in jih prinesli nazaj na kmetijo.”

 Volčiči in volkuljice z eno besedo opišejo prehode: super, fajn, sonce, malca, izzivi, zabava!

IZVIDNIKI IN VODNICE

Prehodi so mi bili zelo všeč, saj so nam voditelji pripravili zelo dobro veliko igro. Nikoli ne bom pozabil, da so voditelji v kvadrat poklicali Korajžnega orla naj pristopi, jaz pa sem razmišljal kdo to že je. Na srečo mi je vodnik rekel naj že grem, drugače sploh ne bi šel v kvadrat.

Korajžni orel

POPOTNIKI IN POPOTNICE

Po skupinah smo nato zbirali gradnike za kmetijo potem pa smo poiskali primeren prostorček in jo še sestavili. Zdaj, ko smo imeli postavljeno kmetijo, pa smo potrebovali še živali, ki bodo živele tam. Te smo si prislužili tako, da smo pri različnih nalogah premagali nasprotnika. Izzivi, ki smo jih opravili so bili res zanimivi: grabili smo seno, pobirali krompir, molzli krave, se spopadli v pevskem dvoboju in še in še. Po končanem tekmovanju smo prešteli svoje živali, komisija pa je ocenila naše kmetije in določila zmagovalca, to je bila naša skupina Krave, ki si je prislužila večno čast slavo svojih sosedov.

Dočakali smo pisk piščalke, ki je naznanil, da lahko gremo do klanovcev, ki so nas novince nato enega po enega sprejeli medse. Kvadratu je sledila še sveta maša s katero smo se Bogu zahvalili za čudovit dan in Ga prosili za Blagoslov v prihajajočem skavtskem letu, potem pa smo se veseli in nasmejani počasi odpravili domov.

Vedoželjna košuta

SKUPNOST VODITELJEV

Tudi nakaj voditeljev je zamenjalo svoje veje, nekateri pa smo svojo vejo dobili prvič. Na prehodih mi je bilo zelo všeč in imam res super vejo! Mislm, da bo letošnje skavtsko leto v vseh vejah polno smeha, norih dogodivščin in povsod bo polno skavtskega duha!

Ježek Iki

 

Več slik je na voljo: https://picti.net/blFWu.

Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.