Popotniško jesenovanje

Popotnice in popotniki klana Nadevani hardiči smo minuli vikend (23.-24.11.2019) jesenovali v objemu Žirovniške planine.

Poznega dopoldneva smo se po našem zadnjem, izredno adrenalinskem, srečanju ponovno srečali v Završnici, od koder smo jo krenili proti Valvasorju in še nekaj minut naprej do naše končne destinacije. 

Kot se spodobi, smo se najprej razpakirali, zakurili v peči, da nam bo toplo in se lotili priprave kosila. Napolnili smo naše želodčke, ter se naklepetali, ob kavi pa so popotniki in popotnice v razmislek prejeli pismo državnega vodstva. Slovenija se pripravlja na ogromno akcijo vseh slovenskih popotnic in popotnikov in s tem namenom so tudi brezniški staknili glave in začeli razmišljati o svojem predlogu programa. 

Sledila je ločitev na novince, ki čisto uradno še niso del klana, na jedro klana ter na tiste najstarejše, ki so v fazi sprejemanja odločitve katero pot izbrati v prihodnosti. Vsaka od teh stopenj zahteva neko analizo stanja ter postavitev ciljev za tekoče skavtsko leto ter izbiro osebnega spremljevalca. Za to smo si vzeli kar dobršen del časa, da res lahko vsak posameznik ozavesti kje je in kam se želi premakniti. 

V duhu Tedna globalnega učenja smo tako nadaljevali s krajšo aktivnostjo, kjer smo spoznavali pomen trajnostnih mest in skupnosti ter razliko med našimi željami in potrebami. Aktivnost je spodbudila zanimivo debato, Nadevani hardiči pa smo na koncu prejeli tudi našitke z letošnjim geslom "Zbudi se". Ker pa prazna vreča ne stoji pokonci smo si zatem privoščili zanimivo in preprosto večerjo, katere sestavine marsikomu niso šle v račun. 


Po večerji je sledila slovesnost, na kateri je jedro klana novincu podelilo bel obroček, ki simbolizira meglo, zmedenost, ki ga bo spremljala v prvem letu, ko se še bori da postane pravnomočen član naše skupnosti. Najstarejšemu delu klana pa so v znak sprejetja odločitve podelili rogovile. Kakšne odločitve so sprejeli, naj zaenkrat ostane še skrivnost. 

Večer smo zaključili s krepko aktivnima partijama Bubba fajta ter kraje Crocsa. Zjutraj smo po zajtrku kaj hitro krenili nazaj v dolino, kjer smo se udeležili sv. maše na Rodinah, pospravili opremo nazaj v skladišče ter se razšli. 

Več fotografij našega Urha in Tare pa si lahko pogledate na spodnji povezavi:

https://photos.app.goo.gl/Jb6dSqsWqVEdgJyr7

Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.