Pomladovanje ali vselitev v novo skavtsko sobo

Po dolgih letih čakanja je le prišel čas, da smo prestopili prag nove skavtske sobe in jo napolnili s skavtskim duhom.

V petek 22.3. in soboto 23.3. so na Breznici potekali radostni dogodki. Po doooolgih letih čakanja smo skavti končno stopili v prostore, opremljene z malenkostmi, ki delajo skavtsko sobo ne le prostor, ampak naš skavtski dom.

Kot se spodobi smo skavtsko sobo naprej blagoslovili, nato pa si privoščili prvo večerjo kot ena velika skavtska družina, saj je vsak jedel v menaški od nekoga drugega. Seveda ni manjkalo odličnih bučk pa posladkali smo se tudi. Po večerji smo izkoristili priložnost, da smo se skupaj poveselili, zapeli in zaplesali ter tako skavtsko sobo napolnili s skavtskim duhom. Zvečer smo veseli in utrujeni zaspali, brez skrbi nas je v skavtski sobi spalo 70 skavtov.

Nasledji dan nas je čakal klic na pomoč. Pomagali smo namreč županu sosednje vasi, ki je izgubil vse svoje vaščane. Poskrbeli smo, da smo njihove stare domove oživeli, med tem pa opravljali misije, s katerimi smo si pridobili sestavine za kosilo. Lovili smo srno, iskali zakopan krompir, peli kokoški, da nam je le znesla kakšno jajce. Pomolzli smo tudi kravo in naredili sir. Med vsem tem smo se borili še proti naravnim katastrofam, ki so nam nagajale. Nesramno drevo je podiralo naša slemena streh, poplava je ugašala ogenj, celo požar je zajel kakšnega vaščana. S skupnimi močmi smo jih le premagali in si na koncu kot pravi vaščani privoščili kosilo SKAVTFUD.

Ker nas ni potrebovala le ta vas, ampak cel širni svet, smo nato s skupnimi močmi opravili dobra dela. Pomagali smo pri pospravljanju cerkve, očistili Rebr trnja, nacepili drva, pomili posodo in še kakšno delo se je našlo za male pridne roke. Ko je sonce začelo zahajati smo se odpravili k sveti maši in nato na tradicionalni skavtski križev pot. Zvezdnato nebo, tišina in globoke misli so vele, ko smo se pri sv. Lovrencu poslovili. Nekoliko utrujeni, ampak veseli in ponosni na našo novo skavtsko sobo, smo odkorakali v širni svet.

Več fotografij iz pomladovanja najdete tukaj.

Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.