Klan Nadevani hardiči ali poglavje "to go viking"

Kaj pa so klanovci počeli na zimovanju? Besedna zveza "to go viking" pove vse.

Klan Nadevani hardiči se je skupaj s klanom stega Loška dolina 1 odpravil "to go viking". Kaj vse so počeli, se novega naučili, pa lahko prebereš v spodnjem zapisu vikinga, ali pa si ogledaš fotogragije.

https://photos.google.com/share/AF1QipN_zYBjhQyHAC5_ax62yAOxdZGpNa9kbd0fTPiUr1ljA7XlVyNpfmSdveXEATJ9_w?key=QWRtNUVOZWhZU0FTS3RpVWVtX3B5OEN4dTdaQ2F3

Zgodba vikinga:

Jaz sem naše zimovanje začel dan kasneje kot ostali. Prvo je tudi mene čakala fajna dolga hoja v obilici snega po cesti, katera me je pripeljala do naše hiške na gozdni jasi. Ko sem prispel sem se spoznal s klanovci iz Loške doline. Ker je bila ura že proti dvanajsti, je padla komanda, da je treba skuhat kosilo (katero je bil kasneje večerja) in ker smo bili vikingi, smo se jo lotili kuhanja tudi na vikinški način. Vsak je moral prvo nabrusiti sekiro z brusnim kamnom, izdelati leseno desko za »rezanje« sestavin in pripravit drva za ogenj. Ko smo to končali smo zopet vsak s svojo sekiro začeli rezati sestavine za golaž, prvo smo rezali čebulo (veliko čebule) in na koncu še meso (veliko mesa). Pristavili smo golaž na ogenj in ga pustili kuhati. Ko smo pospravili za seboj, smo se naučili še pravilno metati sekire v tarče. Malo premraženi in siti smo se odpravili notri, se pogreli s čajem in kavo, se posedli okoli mize in začeli plesti zaščito za na sekirin ročaj. Proti večeru so sledile Monikine kuharske delavnice, prvo smo naredili velik BÖREK, ga spekli v krušni peči, ko se je pekel pa smo zamesli še kruh iz kislega testa in ga pravtako spekli v peči. Po naši super večerji (golašu) smo prepevali še dolgo v noč in imeli super večer z Loško dolino. Naslednje jutro smo morali vstati zelo zgodaj in spakirat naše stvari, saj nas je po zajtrku čakala precej dolga pot v temperaturah nekaj minus 10 pod ničlo, po poti do civilizacije nas je spremljalo jasno nebo, veter in zasnežena gozdna gasa. Ko smo končno prišli do železniške postaje v Rakeku smo imeli kar nekaj časa pred odhodom vlaka, zato smo se zapodili v prvi vaški bar, kateri je bil odprt v nedeljo zjutraj, da smo si okoli majhne pečke na palete pogreli naše mrzle okončine. Na vlaku smo popadli nas BÖREK in sledila je fajna pot domov.

Viking ŠARMANTNI VOLK

Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.