Zimovanje noviciata

Zimovanje je bilo enkratno, vremenske razmere pa idealne

 

Zimovanje v puščavi z Izraelci


Noviciat se je  petek, 22.2. 2013 zbral na železniški postaji Žirovnica. Tam so se sami odpravili na pot z vlakom do Škofje Loke in nato z avtobusom v Žiri. Od tam naprej pa peš do cerkvice sv. Ane. Tam smo si skuhali okusno egipčansko večerjo in se še malo podružili, ter zaspali.

Zjutraj smo vstali in si pripravili zajtrk, ki je bila v resnici zadnja večerja, preden kot Izraelci odidemo v obljubljeno deželo. Po zajtrku smo si poiskali primeren prostorček in začeli delati snežne bivake-kot so si Izraelci gradili zavetje v puščavi. Za kosilo smo na pripravljenem ognju pekli slastne zrezke, hrenovke in twist. Po kosilu smo nadaljevali  delo na bivakih.  Pozno popoldne smo končali z delom in se odpravili v hišo. Skušali smo se čimbolj pogreti in posušiti na kmečki peči. Sledila je maša v hiši, ki jo je imel naš DA g. Marjan.

Pripravili smo se za noč v bivakih. Vendar se je še prej zgodil slavnostni sprejem vseh udeleženih iz noviciata v klan. Večina razen nekaterih izjem je potem prespala noč v bivakih.

V nedeljo pa smo čas namenili pripravljanju našega projekta.

Objavljeno v Noviciat, Novice

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.