Prehodi so za nami

V petek 12. oktobra smo skavti z Breznice prehajali iz veje v vejo..

Da smo se vsi za eno leto postarali je samoumevno. Nekaterim bobrom je domače bobrišče enostavno preveč tesno in so odšli iskat igre v džungelsko kardelo. Najstarejši volčiči so čisto prerasli kardelo in jim lov na plen v džungli ne predstavlja več izziva. V človeški vasi smo jim ponudili mleka in jih sprejeli v vejo izvidnikov in vodnic. Od tam smo se poslovili od treh izvidnic, ki začenjajo svojo pot služenja. Iz popotniških vrst so v voditeljske prišli trije popotniki katerih zagnanost, ideje in skavtski duh sedaj bogatijo ostale veje.

Rdeča nit prehodov in duhovna iskrica sta se navezovali na evangelij tistega dne in sicer izsek, ko je Jezus miril množico: "Vsako kraljestvo, ki se razdeli zoper sebe, se opustoši in hiša se na hišo zruši." Simbolno smo spoznali, da (avtomobila) stega naprej ne more vleči stegovodkinja sama, skupnost voditeljev, ali popotniki - temveč smo za zagnan steg odgovorni tako vsak skavt posebej, kot vsi skupaj. Saj se le tako "ne razdelimo zoper sebe in se hiša na hišo ne zruši".

 

Po prvi skavtski maši v tem skavtskem letu pa smo se starši in voditelji dobili na skupnem sestanku za starše vej IV in VV, skavti pa so na skavtskem travniku pekli hrenovke. Izšla je tudi nova številka Plamenčka v kateri lahko med drugim prebiramo tudi o poletnih dogodivščinah naših skavtov na taborih ter potovanjih po svetu.

 

Vsem skavtom želimo trdne volje v letu 2018-2019, da boste nepopustni pri osebnih ciljih in naj skavt v vas raste. 

 več slik najdete tu: https://photos.google.com/share/AF1QipMqiGe4vQEdsO-Ad3XFMIgiYBWldx12q4DGdYSoD6ak0JglPDkxAgKITeIBntQ99g?key=TzhnYzRpSEJieWs2czFoWnBPZ1YydzFBWnZDYzVR

Objavljeno v Stegovi dogodki, Novice
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.