Žolne

Vod žoln nas sestavlja sedem zabavnih in nagajivih deklet. Vsaka od nas ima nekaj lastnosti. Vsako soboto se dobimo na Breznici, kjer se zabavamo, učimo skavtskih kreposti in si nabiramo novih izkušenj. Pa bom začela kar z najstarejšo:

VIDA je vodnica voda žoln. Je veselo, zabavno, nagajivo, delavno blond dekle. Vedno je pripravljena pomagati. V prostem času poleg skavtov trenira še odbojko. Je sonček, ki polepša dan. Njeno skavtsko ime je Vsestranska žolna.

MAŠA je najbolj smešna članica voda. Rada je glavna, je vedno nasmejana, polna energije, odštekana, glasna in zelo zabavna. V četi je prvo leto. Njena funkcija v vodu je zabavnež, skavtskega imena pa še nima.

NIKA je poskočna, zabavna, energična, delavna dečva. Ima smisel za modo in rada je čokolado. Skavtskega imena še nima. Njena funkcija je bolničar.

PETRA je zelo tiho vendar nasmejano dekle. Je zelo skrbna, zabavna in polna energije. Ker je skrbna opravlja delo zastavonoše, ki na srečanja čete ali stega nosi zastavico, ki predstavja naš  vod. V četi je prvo leto.

LUCIJA je pametna, zgovorna, delavna, zabavna in vedno pripravljena pomagati vodnici, ali kateri članici voda. Letos je podvodnica in ta funkcija ji gre odlično od rok. Včasih je malo zasanjana, zato je njeno skavtsko ime Zasanjana žolna.

Sedaj pa še jaz. Sem ANA. Dekleta menijo, da sem  zabavna, energična, zgovorna ter iskrena punca. Da sem vedno pripravljena priskočiti na pomoč. Moja funkcija v vodu je tajnik, moje skavtsko ime pa je Bistra žolna.