Vidre

Nekoč pred davnimi časi za devetimi gorami, sedmimi vodami in tremi griči je živela pastirica Katja. Imela je osem prečudovitih in pridnih ovčic. Velikokrat so ji nagajale, ona pa jim je nagajala nazaj. Skupaj so se vedno zabavale in smejale.

Ker  je Katja svoje ovčice imela zelo rada, jim je dala imena in naloge. Anja, ena od ovčic ji je vedno pomagala in ji stala ob strani. Bila je zelo odgovorna in zato je postala podvodnica. Ker pa so bile ovčice in Katja vedno lačne, je dvema ovčicama Katki in Ruth dala funkcijo kuharja. Naslednja ovčica Zala pa je bila  zabavna in nasmejana, zato je dobila funkcijo zabavneža. Katja  je zelo štorasta in si vedno kaj naredi, zato je ovčici Alji dala funkcijo bolničarja. Ovčica Hana pa je bila zelo nadarjena! S svojimi kopiti je znala pisati in risati in zato je dobila funkcijo tajnika. Naslednja ovčica pa je vedno s seboj nosila škarje za striženje volne in zato je ovčica Nika dobila funkcijo gospodarja. Zadnja ovčica Špela pa je bila zelo odgovorna in pridna, zato je dobila funkcijo zastavonoše.

Kar naenkrat pa je Katja zaslišala čudno petje (Dvigni se vstani že, dvigni se vstani že…). Ugotovila je, da so bile to le sanje in da voditelji pojejo budnico.  Vesela je bila, da se je prebudila s svojimi veselimi, zabavnimi, vedno lačnimi in zgovornimi `ovčicami´ v vodu vider.