Srečanje čete po funkcijah

V soboto 14. 11. smo imeli srečanje čete ločeno po funkcijah v vodu. Vsak voditelj (tudi klanovci na služenju), je poskrbel za predstavitev ene funkcije.

VODNIKI

Vodniki smo se zbrali ob 9.00 v Vrbi. Pogovarjali smo se o našemo vodu in kako je bilo na prvih dveh srečanjih voda. Imeli smo se super.

Vztrajna sova

PODVODNIKI

Na srečanje podvodnikov sva prišli dve najbolj vestni podvodnici - jaz in Katja. Gašper Stojc naju je poučil o tem, iz kje lahko črpamo skavtska znanja in kako pripraviti katehezo. Za konec sva naredili seznam vozlov, ki jih mora vsak izvidnik znati.

Kreativna kanja

KUHARJI

Kuharji čete smo se najprej odpravili v brlog Vidr, kjer smo iz nenavadnih stvari naredili kar dober čaj. Vsi ponosni kuharji smo nad ognjem skuhali čaj in se posladkali s piškoti. Naučili smo se tudi najučinkovitejšega podaljševanja kuhovnice. Imeli smo se fino in se zabavali.

Navihana vidra

BOLNIČARJI

Na srečanju smo ponovili osnove prve pomoči in se tudi marsikaj novega naučili. Bilo je zelo zanimivo in poučno, saj smo tudi praktično izvedeli nekatere stvari, npr. imobilizacijo in položaj nezavestnega.

Miroljubna kanja

Pogovarljali smo se o prvi pomoči in kaj lahko naredimo če se član voda poškoduje/se mu kaj takega zgodi. Imeli smo se v redu in meni se zdi, da je to zelo poučno, ker bomo to (seveda upam, da čim manj) potrebovali v praksi.

Sanjava žolna

TAJNIKI

Na našem srečanju smo izdelali vsak svoj zvezek za zapiske, ter dnevnike srečanj.
Pogovarjali smo se tudi o tem, kaj tajnik sploh dela.

Brihtna vidra

GOSPODARJI

Gospodarji smo se zbrali pred veroučno učilnico. Odšli smo v gozd,  tam smo se naučili povijanja vrvi, ko smo jih povili smo šli nabrusit sekire. Na začetku smo samo gledali, nato pa smo lahko poskusili nabrusiti tudi vsak svojo sekiro.

Miha Bertoncelj

Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.