Skavtski duh kraljuje, tudi po POMLADOVANJU

Dober teden dni nazaj smo se skavti iz stega Breznica 1 zbrali na stegovem pomladovanju z obljubami. Če si bil z nami, boš prav gotovo z veseljem obudil spomine na super dva dneva preživeta v barvah našega stega, če pa si slučajno manjkal, pa si lahko spodaj pogledaš, kako smo se imeli :)

SKVO in PP smo se zbrali že v četrtek popoldne in se skupaj odpravili do Vira pri Domžalah, kjer smo si spekli večerjo in obujali spomine po starih fotografijah.

Tisto pravo pomladovanje se je začelo v petek zjutraj, ko so se nam pridružile še ostale veje in skupaj smo popili skavtski serum, ki nam ga je prinesla Monika. Kar naenkrat je med nas prišel Skavtski Duh, ki nam je povedal, da smo najmočnejši skupaj, v skupnosti. 

Cel dan v petek smo spoznavali skavtske veje, začeli smo z bobri in bobrovkami, ki so nam predstavili življenje v bobrišču. 

Kot volčiči in volkuljice smo skupaj pregnali Širkana, ki je ogrozil Mavglija.

V četi smo postavili en velik kvadrat in si kasneje skuhali kosilo na švedskih baklah.

Ker je pri popotnikih in popotnicah nek simbol pot, smo se skupaj odpravili na krajši sprehod, kjer smo skupaj ugotavljali kaj pomeni dober skavtski voditelj.

Voditelji in voditeljice so pripravili različne delavnice, tako da smo spoznali, kaj počnejo v življenju, ko za vratom nimajo skavtske rutice. 

Ves čas nas je spremljal Skavtski Duh, katerega smo krepili v molitvi in skupnosti. Vsak udeleženec na pomladovanju je dobil svojo mini rutko, ki smo jih pobarvali v barvah našega stega, od bobrov do izvidnikov in vodnic.

Petkov dan se je hitro prevesil v večer in končali smo ga z različnimi aktivnostmi na temo 25 let, saj kot steg že toliko časa grejemo svet.

V soboto smo dan začeli zelo aktivno, z aerobiko. Čakalo nas je najbolj veličastno dejanje pomladovanja, to so obljube, kjer je obljubilo kar 22 novincev in novink. Dan je minil v znamenju obljub in druženja brezniških skavtov.

Pomladovanje je za nami, a skavtski duh še vedno ostaja in kraljuje v naših srcih. Veliko več o pomladovanju si lahko ogledaš v slikah, ki jih najdeš TUKAJ.

Mi pa se zopet srečamo 3. junija na prireditvi ob 25-letnici stega Breznica 1, kamor ste prisrčno vabljeni tudi vsi ne-skavti! 

Objavljeno v Novice, Stegovi dogodki
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.