Skavtska znanja

Na kratko kaj moraš vedeti o skavtskih znanjih.

Skavtska znanja so namenjena temu, da IV osebno zraste in pridobi zanimanje za uporabna znanja. S tem se nauči sam iskati znanja in se določenih stvari tudi samostojno naučiti.  Torej v življenju ve kako napredovati. 

skavtska_znanja.pdf (seznam vseh ciljev in izzivov za pridobitev skavtskih znanj)


Za napredovanje in trdo delo boš nagrajen z našitkom. Vsak našitek ima za posameznega IV svojo vrednost. Bolj ko se boš za svoja skavtska znanja potrudil, bolj ko boš napredoval, bolj vredni bodo tvoji našitki.  Zunanji gledalci pa v našitkih vidimo zgolj znak prizadevanja in napredovanja. 

Tisti, ki še niste dali skavtske obljube je vaš cilj, da letos:
- daste skavtsko obljubo,
- opravite skavtski izpit,
- čimbolj vestno opravljate svojo funkcijo.
Kljub temu, da še nimate naziva IV RAZISKOVALEC, lahko že osvojite kakšno skavtsko znanje in si tako "razbremenite" kasnejša leta v četi.

Ostali IV, ki že imate skavtsko obljubo se imenujete IV RAZISKOVALEC. Če želite naziv IV POZNAVALEC morate vestno opravljati svojo funkcijo in do zimovanja ali poletnega tabora pa pridobiti 3 skavtska znanja.

Vsi ki želite naziv IV MOJSTER morate svoje znanje razširiti na področju šestih skavtskih znanj, pripraviti potep voda in biti mentorji enemu novincu, pri njegovem učenju skavtskih znanj. Prav tako kot za ostale nazive, je tudi za mojstra potrebno vestno opravljanje svoje funkcije.

Objavljeno v Izvidniki in vodnice

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.