Skavti Pod svobodnim soncem že tradicionalno v vlogi vodičev

Vsako leto nas ZTK Žirovnica na 8. februarja povabi, da vodimo skupine po Poti kulturne dediščine. Letos so to vlogo prevzeli višji vod izvidnikov in vodnic, njihovi voditelji in en popotnik. Kako približno izgleda tak pohod, nam je v spodnjem besedilu opisal Pojoči orel.

PKD (mal je krajš, pomen pa Pot kulturne dediščine)

Zbrali smo se ob blablabla...

U glavnm, ful je blo fajn, nasledn let morte pridt! Za prehodt je cca. 12 kilometrov, ampak u dobri družbi to mine zlo hitr. Med potjo smo se ustavl pr velik stojncah, pa tut neki zaston pojedl (hvala usm k so bli tko dobrodušni). Nekjkrat smo se tut slikal (u špegu, ker je to zj modern).

Nardil smo en velk krog, to je blo cca. 16 tisoč korakov, pa 500 kcal (nism zih kva to pomen, ampak ok). Pa odkril smo tut velik novih stvari, med drugimi tudi MED (prostor med dvema krajema, kjer kdo živi, ta kraj pa nima imena). Na konc smo se pa na topli peči še posladkal s štrudlm (mmm je bil dober).

Pojoči orel

Nekateri, ki so pot prej končali, so se imeli čast fotografirati ob Prešernovi rojstni hiši s samim gospodom Francetom Prešernom! :)  Več fotografij pa v spodnji galeriji. 


Objavljeno v Novice
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.