˝Vidiš tistle drevoš'c? To sm pa leta '17 jest sadiu!˝

Ta vikend smo brezniški skavti zavihali rokave in poprijeli za rovnice ter počeli nekaj, kar je vse prej kot mačji kašelj..

V soboto, 8. in nedejo 9. aprila nas je 17 skavtov pomagalo pri sajenju bukev na severnem pobočju doline Radovne.

Delo je potekalo v dveh ekipah, ki sta pogozdovali vsaka en popoldan. Ekipi sta bili sestavljeni iz predstavnikov najstarejših vej, to so voditeljev, popotnikov in popotnic ter vodnikov in vodnic IV. 

Samo delo, kot je že iz uvoda razvidno, sploh ni enostavno in vsakdor je poprijel za delo je hitro ugotovil, da si bo na poti nazaj mislil dve stvari. Prva, zagotovo, pohvala ekipi in samemu sebi, da smo zopet dokazali, da smo iz žilavega mesa in druga da se sploh ne zavedamo plemenitosti gozdarskega poklica. Slednjemu, vrjemite, ni kos vsak.

Danes, ko med tednom lovimo vsak svoj urnik pa nam je zagotovo ostal muskafiber in osvojena umetnost sajenja drevesnih sadik. Ponosni smo, da, ko bomo na stara leta na kopanje na Kredo peljali svoje vnuke, bomo s prstom pokazali in rekli: ˝Vidiš tistle drevoš'c? To sm pa leta '17 jest sadiu!˝ 

Da smo imeli možnost izkusiti nekaj novega, poprijeti za delo in ob tem nekaj zaslužiti, da bomo prispevali za gradnjo Pastoralnega doma na Breznici gre zahvala gozdarju Rudiju.

 

Še nekaj številk: 

36,9 stopinj ...najvišja vrednost naklona terena 

kadrovska sestava: 3 izvidnice, 4 popotniki in popotnice, 3 voditeljice BB, 2 voditelja VV, 4 voditelji IV in 1 voditelj PP

700 ...približno število posajenih sadik

 

Mini galerija:

1. slika: Sobotna ekipa

2. Slika: Nedeljska ekipa (manjkajo: Neža, Urh in Gašper S.)

3. Slika: Anja pripravlja sadike na sajenje

4. Slika: Urh na kup meče veje, da bo na tleh prostor za nova drevesa

5. Slika: Matic, Ana in Jakob med kopanjem lukenj

 

 

Objavljeno v Novice
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.