Papir zbran in oddan

Pretekli konec tedna smo zbirali star papir. Količina zbranega papirja pa je, rekordna.

Skavti smo veseli vsake škatle papirja in vseh dobrih ljudi, ki se na nas na ta način spomnijo. Veseli smo, da smo skozi leta in s trudom voditeljev, ki so vrste polnili pred nami, farane in občane prepričali, da nam pomagajo. 

Vsaka papirna akcija je namreč nekakšna usklajena polka med nami skavti, od trenutka, ko Skupnost voditeljv določi datumski termin pa do trenutka, ko blagajnik prejme e-mail tajnika z ljubljanskega Združenja, da nam je podjetje na sklic stega nakazalo plačilo za odkupljeno surovino. 

Najlepša hvala vsem, ki nas podpirate in zbirate papir za nas! Papir pa bomo zopet zbirali jeseni. 

Sedaj pa k tistemu 'rekordnemu' delu naslova:

Začetek tedna nam je polepšal podatek o zbranem papirju in s ponosom delimo z vami, da smo skupaj zbrali 11,332 tone paprija (novembra: 9,186 tone) in 1,888 tone kartona (novembra: 0,954 tone). 

Ker pa smo, kot vedno tudi letos skavte spodbujali k zbiranju papirja z manjšim tekmovanjem. Koncept slednje je naslednji: za vsakih 50kg pripeljanega papirja dobi skavt en listič s svojim imenom v žrebnem bobnu.

Sodelovalo je 31 skavtov, največ papirja pa je tokrat prispevala Katarina B. iz veje IV, ki je pripeljala 598kg papirja. Malenkost slabše se je odrezal favorit preteklih dveh papirnih akcij Blaž K. (IV) z 550kg, sledi klanovka Ema Z. z 500kg in na zavidljivem četrtem mestu bobrovka Eva B. z 460kg. Bravo vsem in pohvala ostalim, saj veste, kamen na kamen, palača! 

Pregled_tekmovalcev_Papirna_akcija_maj_17_-popravljena_verzija.pdf (POPRAVLJENA VERZIJA SEZNAMA)

Žrebanje za praktične skavtske nagrade bo potekalo pod budnimi, ostrimi in poštenim očmi na naslednjem SKVO srečanju, ki bo okvirno v začetku junija. Nagrade pa bodo izžrebanci prejeli na slavnostni podelitvi ob zaključku skavtskega leta (23. 6. 2017).

Objavljeno v Stegovi dogodki, Novice
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.