Kako smo praznovali brez svečk, ampak s Plamenčkom

V nedeljo, 3.6.2018, smo se v Reberu nad Zabreznico zbrali aktivni in nekdaj aktivni brezniški skavti, starši in podporniki skavtov, da smo slovesno zaključili še eno skavtsko leto. Natančneje 25 leto skavtstva na Breznici.

Nedelja, 3.6.2018

7.00 Zbor voditeljev v Kramarjevi jami in priprave v polnem teku za  hitro približajoč se dogodek.

10.45 Trije dolgi piski in postavitev kvadrata. Takega, posebnega, kjer smo izvajali vse dosedanje klice vej in v eno stranico povabili vse nakdanje voditelje Breznice 1. Dvig jambora ob donečih himnah, z instrumentalno spremljavo.

11.00 Med nami sta dobesedno oživela SKAVTKI DUH in PLAMENČEK, ki sta pomagala dekliškemu vodu, dvigniti zagnanost in skavtskega duha s pomočjo "naključnih" mimoidočih in njihovih spodbudnih besed.

Opomba: Plamenček, glasilo stega Breznica 1, ki izhaja že od marca1993 in vse do danes. Ob tej priložnosti smo odpihnili arhivski prah vseh 78 izdaj in naredili POSEBNO izdajo. V tej izdaji se skrivajo zgodbe vseh 25 let. Če bi izdajo želel/a imeti, nam piši na breznica1@gmail.com.

12.00 Premik v senco, saj nas je sonce neusmiljeno spominjalo, da so vse molitve za lepo vreme uslišane. Darovanje svete maše v zahvalo za vse prehojene poti, solze in smeh brezniških skavtov in prošnjo za nadaljne.

13.15 Težko pričakovano skavtsko kosilo: HRENOVKE in TVIST in SLADKE DOBROTE NAŠIH SKAVTOV IN STARŠEV (oz. recept kako enostavno nahraniti okoli 130 želodčkov).

13.30 Med eno in drugo polovičko hrenovke smo imeli možnost, da se pomerimo v skavt boju, prelistamo stare Plamenčke ali pa nov dodatek k zborniku, se spustimo z zipline-om, zberemo čim več podpisov  ali pa naredimo eno, dve, tri, ... fotografije za spomin.

 

15.00 Spust jambora, pospravljanje in zapustitev prostora  takega, kot smo ga prejeli.

 

 

 

Za konec pa še:

HVALA VSEM, KI STE V NEDELJO PRAZNOVALI Z NAMI! Res smo bili veseli takega obiska. Upamo, da vam je bilo lepo.

Hvala za vse vaše darove za pastoralni dom. Kar nekaj vas je spraševalo kako daleč smo, zato smo pokukali v bodočo skavsko sobo ...

Skavtsko leto 2017/18 je zaključeno in v veroučni učilnici na lastnike čakajo naslednje pozabljene stvari.

Če še kdo želi prejeti Dopolnitev k zborniku, ga lahko naroči po e-mailu (breznica1@gmail.com). Priporočeni dar za Dopolnitev je 3€, za Zbornik pa 10€.

In še fotografije dogodka, ki pričajo, da skavtski duh na Breznici še vedno živi!

Objavljeno v Stegovi dogodki, Novice
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.