Jesenovanje IV

Zadnji vikend oktobra smo se z vejo IV potikali okoli taborske cerkve in Pirčevega doma v Podbrezjah.

Že v petek smo se zbrali voditelji in višji vod (najstarejši člani čete in vodniki), ter se odpravili divjino okoliških gozdov. Poudarki dneva so bili: zgraditi velik skupinski bivak, se med seboj čimbolj povezati in sestaviti program za krst novincev.

Poleg vsega smo seveda tudi zelo dobro jedli!

Ponoči nas ni preveč oz. sploh ni zeblo, je pa dež zjutraj poskrbel, da smo se neprostovoljno stuširali ob  pospravljanju. Zato smo se čimprej natlačili v avtomobile in odšli proti Podbrezjam, kjer so se nam ob 11h pridružili ostali člani čete.

Dopoldne smo namenili druženju cele čete in teambuilding dejavnostim. Skupaj smo opravljali različne izzive, se spoznavali in utrjevali medsebojno zaupanje.

Po kosilu je sledila razdelitev v vode (manjše skupine znotraj čete). Letos imamo dva dekliška in dva fantovska voda. Izvidniki in vodnice so se pomerili v veliki igri, kjer so spoznavali pomembnost funkcij v vodu in si jih na koncu tudi razdelili.

Zvečer  so sledili težko pričakovani krsti novincev. Vsi so jih uspešno prestali, še več, izkazali so za super IV podmaldek! 

Po uspešnem sprejemu, je sledil slavnostni svet čete, kjer smo še uradno sprejeli novince, nove vode in funkcije v vodih. Skupaj smo se tako zavezali na še eno super leto sodelovanja.

Večer smo zaključili serijo pesmi, ki so nam vlile energije (čeprav smo bili že precej utrujeni) za nadaljne skavtsko leto! Po dobro naspani noči (zaradi premika ure smo namreč lahko spali uro dlje) smo se dodatno duhovno napolnili še pri sveti maši.

Sledilo je še nekaj spontanega druženja in pospravljanje našega začasnega doma, nato pa smo vikend zaključili s spustom zastave. 

Več fotogradij si lahko ogledate TUKAJ.

Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.