četa skupinsko opravila mesečni izziv...

Preberite si kakšne dogodivščine so spremljale zimsko sankanje štirih vodov.

V soboto 3.1.2015 smo volki, vidre, žolne in košute (orli so manjkali ker so preveč leni) imeli skupno vodovo srečanje. Zjutraj ob deseti uri smo se zbrali na parkirišču v Završnici. Zamujali sta Anja D. in Urša K.

Ko smo bili naposled vsi zbrani, smo srečanje začeli z molitvijo iv in ponovitvijo 3 skavtskih zakonov. Manja in Nika sta naredili odkupnino (10 sklec) ker s sabo nista imeli rutke. Kmalu zatem smo se odpravili na pot. Ker sem pozabil povedati koliko časa bomo hodili,so bili ob prvi tabli vsi jezni,saj je pot markirana 1,5h Ampak nič ne de, nadeljevali smo pot. Odločili smo se za bljižnico. Bila je ledena in zelo strma. Že ob prvem klancu so nekatere punce začele jamrati in jaz sem moral vleči skoraj 20 sank po klancu navzgor. Ampak ker je bilo zelo ledeno,in nisem mogel vleči vseh, mi je nekaj punc priskočilo na pomoč. Ustavljali smo se skoraj vsakih pet minut in vsakič je letela vsaj 1 kepa v glavo soskavta (najbolj zanimiv dvoboj je bil med Tejo in Nežo,katerega je seveda dobila pripadnica rodbine Brelih )

Slika 1. David vedno in povsod-šerpa

Po dvoinpolurnem mučenju smo le pricapljali do koče. Šli smo noter,kjer sem vsem častil čaj in piškot. Tam je Sandi zaman ali pač, navduševal nek mlad par za skavte' haha'  . Ko smo se okrepčali smo naredili še nekaj fotk in se nato pripravili na spust. Pripravili smo si kot nekakšno tekmovanje. Jaz, Urša in Vida smo odšli zadnji,saj nam je všeč prehitevanje.Naredili smo nekaj etap. Krčevito smo se bojevali za vsako od njih (v vseh sem zmagal jaz :P) na koncu pa je zmagala Urša Kosmač.

Slika 2. Skupinska :)

V dolini smo se še malo pogovarjali in čakali na starše,ko smo ugotovili da Ane in Zale še ni pri nas. Začelo nas je skrbeti in naposled sva z Sandijem gentelmentsko odšla po njih. Izkazalo se je da sta samo zgrešili pot in sta se na drugi strani travnika zavzeto kepali. 

Če povzamemo srečanje, smo se imeli zelooooo dobrooo :))

Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.