BOBRI NA PRVEM SREČANJU

VELIKIM BOBROM SE JE JEZ V NEURNI NOČI PODRL- A NIČ ZATO! BREZNIŠKA KOLONIJA ŠTEJE 11 POGUMNIH BOBROV, KI SO PRIPRAVLJENI VELIKIM BOBROM SKOZI CELO LETO POMAGATI IN TAKO SKUPAJ ZGRADITI VELIKI JEZ NAZAJ.... IN KAJ SE JE DOGAJALO NA PRVEM SREČANJU? POGLEJ!

VREME JE BILO  OBLAČNO IN RAHLO DEŽEVNO A TO NI ZAUSTAVILO NAJPOGUMNEJŠIH BOBROV, KI SO PRIŠLI NA  NAŠE PRVO SREČANJE.

NAŠA KOLONIJA ŠTEJE 11 ČLANOV- A SEGA VSE OD JESENIŠKEGA DO RADOVLIŠKEGA KONCA, ZATO SMO SE MED SEBOJ NAJPREJ MORALI DOBRO SPOZNATI.

NAJPREJ SMO ŠLI SKUPAJ V GLEDALIŠČE NA PROSTEM, KJER SMO UGOTOVILI KAKŠNA KATASTROFA SE JE ZGODILA VELIKIM BOBROM-OSTALI SO BREZ BOBRIŠČA. K SREČI JE BIL TU ČUK MALAK, KI IMA VEDNO MODRE NASVETE. ON JE POZNAL ZAVETJE, KAMOR SE LAHKO BOBRI ZATEČEJO ZAČASNO, DOKLER SE JEZ NE POPRAVI. .. VENDAR TJA NI BILO TAKO ENOSTAVNO PRITI. NAJPREJ SMO MORALI SLEDITI IZGUBLJENIM PERESOM ČUKA MALAKA, NATO PA SMO SI MORALI  NA VAROVANEM OBMOČJU ZAVEZATI OČI IN POT NADALJEVATI PREVIDNO IN POČASI S POMOČJO  TIPA.

PRIŠLI SMO V MALAKOVO ZAVETJE, KJER SO VSI MALI BOBRI PRVIČ STOPILI NA HLOD IN BILI S TEM SPREJETI V VELIKO KOLONIJO.

VSAK BOBER JE DOBIL BOBROV REPEK ( KI SLUŽI KOT RUTKA), BOBROV DNEVNIK IN ZA POSLADEK... MMMM... ŠE  ROLICE HRASTOVEGA LUBJA V TEMNI BRUSNIČNI OMAKI. NADVSE DOBRO!

NATO PA SMO SE ŠE IGRALI IN SE IMELI BOBR-TASTIČNO!

NASLEDNIČ UPAM, DA SE NAM PRIDRUŽIJO TUDI TISTI BOBRI, KI STE SEDAJ KIHALI, SMRKALI IN SRKALI GOZDNI ČAJ!

TRDEN JEZ!

Objavljeno v BOBRI
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.