Bliža se Dan spomina

22. februarja sta praznovala rojstni dan naš ustanovitelj, Robert Baden-Powell (po naše Bi-Pi) in njegova žena Olave. Ta dan danes skavti praznujemo kot Dan spomina. Mi smo ga popraznovali kar včeraj in pozdravit nas je prišel sam Bi-Pi.

Izvidnike in vodnice je pred veroučno učilnico počakal Bi-Pi in jih potem napotil do Rebra, kjer smo jih pričakali voditelji v malo drugačni preobleki. Bi-Pi nas je predstavil kot nekatere člane njegove družine, prijatelje, znance. Vsak od nas je imel neko zgodbo in izziv, ki smo jih, ko smo pričakali še popotnike in popotnice, potem tekom igre pripovedovali in zastavljali vsem udeležencem. Zgodbe so odražale Bi-Pijev značaj, njegov način življenja, udeleženci pa so se med izzivi (upamo) zelo zabavali.

Kasneje so nas obiskali še volčiči in volkuljice, ki so z velikim navdušenjem opazovali in spraševali Bi-Pija o njegovem življenju, celo o tem kako je bilo na njegovem pogrebu. Spili smo čaj, ki je do takrat na ognju že do polovice izhlapel, ter pojedli piškote in se odpravili v cerkev, kjer smo dogodek zaključili s Sveto mašo, ki smo jo posvetili Bi-Piju. 

Več fotografij najdete tukaj: https://photos.google.com/share/AF1QipOr0ZxxxMJxd7op1UpKpAyCyitWoVyLP4E-Vuv8MNycfESoFJ9l1ahBkKDyPaJkGw?key=eXg2ejdDMTYtZ1pqU2R0VGd1RWlBTllheXNlZmRn

Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.